Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصادی بابیان اینکه دلار و یورو، هر دو را باید از سبد ارزی ‌ما خارج شود، گفت: در اقتصادی که بازارش به بلوغ نرسیده باشد، شعار رقابت و آزادسازی بازار پول، بازار ارز و بازار مالی یک شعار توخالی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عبدالمجید شیخی در گفتگو با ندای چناران کشورهای مختلف دنیا با ارزهای مسلط بر بازار معامله می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سبد ارزی‌شان معادل با دلار نیست و ترکیبی از ارزها را رعایت می‌کنند اما موقعیت کشور ما قابل‌مقایسه با کشورهای دیگر نیست.

  عنان اقتصاد ما دسته تجارت خارجی است/ با یورو و دلار با اقتصاد ما بازی می‌کنند

 این کارشناس اقتصادی ادامه داد: ما نتوانستیم با تولید محوری، در بازار خودمان ثبات ایجاد کنیم و عملاً اقتصاد ما یک اقتصاد تجارت محور است. درواقع عنان اقتصاد ما دسته تجارت خارجی داده شده و چون عنان ارز نیز دست خودمان نیست، عملاً استکبار و غرب با پول خودش، با یورو و دلار، با اقتصاد ما بازی می‌کنند و قاچاقچیان و تاجران واردات واردکننده و صادرکننده و به‌خصوص دلالان عوامل با جیره و بدون جیره و مواجب دشمن شده‌اند.

کاسبی تمام‌عیار دولت در افزایش قیمت دلار

وی افزود: دولت نیز یک کاسب به تمام‌عیار شده است. در این حادثه اخیر (افزایش قیمت دلار) دولت مقصر بود. قاچاقچیان و دلالان نیز این عامل را تشدید کردند. قاچاقچیان و دلالان بازار را تخلیه می‌کنند و مرتباً پلکانی، قیمت‌ها را بالا می‌برند.

شیخی خاطرنشان کرد: همین اتفاق در سال ۹۰ و ۹۱ افتاد. در سال ۹۱ وضع اقتصاد خوب بود. وضعیت سرمایه‌گذاری خوب بود و تولید یک رونق نسبی گرفته بود اما تخلیه بازار ارز باعث گرانی ۳۴ درصدی شد.

 دلار و یورو، هر دو را باید از سبد ارزی‌مان خارج شود

 نویسنده کتاب اقتصاد و برنامه‌ریزی بابیان اینکه الآن، با بلایی که این دولت بر سر اقتصاد آورده است، وضعیت از سال ۹۰- ۹۱ بدتر شده است، گفت: راه‌حل این مسئله این است که دلار و یورو را از سبد ارزی‌مان خارج کنیم.

دو نوع سلطه اقتصادی غرب بر ایران

 این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: غرب دو نوع سلطه اقتصادی بر ما دارد. سلطه خاص و سلطه علم. سلطه خاص با تحریم و یا مثلاً با تقلیل قیمت نفت، خودش را نشان می‌دهد و استکبار به‌خصوص آمریکای جنایتکار از این طریق به اقتصاد ما ضربه می‌زند.

این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: سلطه عام، همین پولی (دلاری) است که آمریکا انداخته است در جیب تمام مردم دنیا که مانند چاشنی‌های انفجاری و مین ضدنفر و ضدتانک عمل می‌کند در جای‌جای زمین اقتصاد ما کاشته است.

خروج از سلطه اقتصادی با مبادلات پولی دوجانبه

وی افزود: اگر بخواهیم از زیر این سلطه بیرون بیاییم باید به سمت مبادلات پولی دوجانبه و چندجانبه حرکت کنیم. باید با کشورهای طرف تجارتمان با گشایش اعتباری ریالی و با پول خودمان و آن‌ها نیز با پول خودشان باما مبادله کنند.

شیخی اظهار کرد: درنتیجه این اقدام، کم‌کم پول ما نیز بین‌المللی می‌شود. وقتی دو کشور ارزش پول یکدیگر را قبول دارند، کشور سوم نیز ترغیب می‌شود و می‌پذیرد که اگر پول یکی از این کشورها را بگیرد، مشکلی برایش نمی‌آید.

وی گفت: با این روش، این پول، کم‌کم و به‌صورت خزنده بین‌المللی می‌شود. پول‌های مسلط دنیا نیز همین‌طور بین‌المللی شده‌اند. الآن چین نیز همین برنامه را پیاده می‌کند و یوهان چین کم‌کم جایگزینی می‌شود برای دلار و یورو.

 عامل فساد ارزی خود دولت بود

این کارشناس اقتصادی در ادامه نقدی به عملکرد اخیر دولت کرد و گفت: دولت، ژستی را گرفته است که منجی عالم اقتصاد ایران شده است درصورتی‌که مقصر و عامل این فساد ارزی خود دولت بود که اجازه داد بازار این‌چنین به تلاطم برسد.

شیخی خاطرنشان کرد: دولت، بعدازاین که بازار خوب به تلاطم رسید و گذاشت قاچاقچیان و دلالان بازار را تخلیه کنند، کم‌کم خودش را به‌عنوان یک منجی نجات نشان داده است.

زبان اقتصاددانان دوخته شده است

وی بابیان اینکه متأسفانه اقتصاددانان زبانشان را دوخته‌اند که چیزی نمی‌گویند، گفت: این چه مدیریتی است که دولت بر اقتصاد دارد. چند ماه پیش می‌گفتند که مردم خیالشان از جانب ارز راحت باشد. این خیال راحت مردم است که ارز به ۷۰۰۰ تومان برسد؟ چطور الآن یادشان آمده است که تقاضای بازار را مدیریت و کنترل کنند.

تقلید از نسخه به بن‌بست رسیده اقتصاد غرب؛ شعار رقابت و آزادسازی بازار پول در اقتصادی که بازارش به بلوغ نرسیده یک شعار توخالی است

شیخی بیان کرد: اقتصادی که بازارش به بلوغ نرسیده باشد، شعار رقابت و آزادسازی بازار پول، بازار ارز و بازار مالی یک شعار توخالی است. اقتصاد غرب به این نتیجه رسیده است. چرا دولت از نسخه به بن‌بست رسیده اقتصاد غرب در شعارهایش تقلید می‌کند.

قیمت‌ها به‌صورت جهنده بالا می‌رود/ جیب مردم را خالی می‌کنند

وی گفت: این برنامه اگر ادامه داشته باشد درواقع مردم را به مرگ تشویق می‌کنند چون هیچ‌کس نمی‌تواند برنامه‌ای برای خودش پیش‌بینی کنند و الآن قیمت‌ها به‌صورت جهنده بالا می‌رود. جیب مردم را خالی می‌کنند. دولت مسئول است و در دنیا و آخرت باید جواب بدهد. خودشان در کاخ‌ها نشسته‌اند و نگران مردم نیستند و فقط شعار می‌دهند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۴۲۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است. مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود.

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

کد خبر 6096232

دیگر خبرها

  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا