Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@00:22:05 GMT

شرایط دلار و کالاهای اساسی در شرایط بن بست هسته ای

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۰۰۲۲۳

 قیمت کالاهای اساسی مثل روغن وشکر و شیر وگوشت ومرغ و ماست و چای و برنج  درایران با یک درنگ حالا دیگر کوتاه مدت خود را با افزایش قیمت دلار هماهنگ کرده وبه بالا کوچ  می کنند. بازار دیگری که از نوسان قیمت دلار تاثیر فوری تری می پذیرد بازار سهام است که میلیونها ایرانی درآن سرمایه گذاری هراس آوری را تجربه کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی که حسن روحانی خوش باورانه به روی کار آامدن یک دموکرات  در امریکا دل بسته بود و تصور می کرد با شکست ترامپ با شناب کافی تحریم ها برداشته می شوند اما بازی جوردیگری پیش رفت. حالا نیم سال است بایدن زمام امور کاخ سفید را در دست دارد و در حالی که شماری از تصمیم های ترامپ در باره مسایل جهانی ونیز اتحاد دوباره با اتحادیه اروپا را اتخاذ واجرایی کرده است درباره ایران هنوز فقط یک تصمیم گرفته و آن گفت وگوی غیر مستقیمبا ایران است.  

 سایت دیپلماسی ایرانی به نقل از انیسه بصیری تبریزی، پژوهشگر اندیشکده انگلیسی رویال یونایتد  نوشته است: به رغم تمایل ایالات متحده آمریکا و ایران برای بازگشت به برجام، این اقدام چنان که می‌نماید آسان نیست چرا که شرایط، نسبت به زمان توافق اولیه، کاملا تغییر کرده است. هرچند با انتخاب ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری تازه ایران رسیدن به توافق ناممکن نیست، اما این انتخاب قطعا مسائل را پیچیده می‌کند. این پژوهشگر ادامه داده است :  دولت روحانی «انگیزه چندانی ندارد که آخرین ماه کاری خود را وقف دیپلماسی شتاب‌زده کند». هرگونه دستاورد سیاسی در کوتاه‌مدت ممکن نخواهد بود، چرا که انتخابات بعدی مجلس ایران سه سال بعد انجام خواهد شد. به گفته تبریزی، همچنین هیچ تضمینی وجود ندارد که دولت تازه نسبت به توافقی که به ارث می‌برد کاملا متعهد باشد.به‌جز سیاست‌های داخلی ایران، موانع دیگری هم سر راه احیای برجام وجود دارد. یک مقام ارشد آمریکایی که به شرط فاش نشدن نامش سخن می‌گفت، نسبت به «اختلافات جدی» از جمله «گام‌های ضروری ایران برای بازگشت به تعهدات برجام، لغو تحریم‌ها توسط آمریکا و مجموعه اقداماتی که هر دو طرف باید انجام دهند»، هشدار داد.

وی نوشته است : بن‌بست موجود  بسیار خطرناک است، چرا که ایران مصمم است هم با پیشبرد مداوم برنامه هسته‌ای‌اش، که زمان دستیابی این کشور به دانش ساخت بمب را کاهش می‌دهد، و هم با تهدید به کاهش شفافیت در این فعالیت، اهرم‌سازی کند. ایران با اقداماتی نظیر حذف دوربین‌های نظارتی از سایت‌های هسته‌ای‌ یا محدود کردن دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این سایت‌ها، ظاهرا در پی خشمگین کردن آمریکاست، اما در واقع اعتمادزدایی می‌کند. مارک فیتزپاتریک، دیپلمات بازنشسته آمریکایی، که در شکل‌گیری سیاست منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای در وزارت امور خارجه آمریکا همکاری داشت، بی‌پرده و صریح می‌گوید: «ایران در حال بازی با آتش است».

این بن بست بدون چون وچرا بازار ارز را از خوش بینی وفور عرضه دور می کند و نتیجه آن افزایش قیمت دلار در شرایط تازه است که می تواند بازار سایرکالاها را نیز با شتاب به سوی افزایش تورم بکشاند. بازار سهام دراین وضعیت شاید اگر صادرات پتروشیمی وفولاد به همین شکل باقی بماند وضعیت بهتر اما با ریسک آتی بالا را تجربه می  کند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۰۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار

آفتاب‌‌نیوز :

در روز یکشنبه از شکاف قیمت دلار در بازار‌ها کاسته شد. قیمت دلار هرات، دلار تهران و دلار در سلیمانیه وارد کانال ۶۰ هزار تومان شدند.

قیمت دلار هرات یکشنبه را در ۶۰ هزار و ۷۰۰ تومان شروع کرد و تا قبل از نرخ‌دهی درهم تا ۶۰ هزار و ۹۰۰ تومان بالا رفت. اما در ادامه روند نزولی قیمت درهم، نرخ دلار در هرات با کاهش تا مرز حمایت ۶۰ هزار و ۳۰۰ تومان پایین آمد. البته در معاملات پشت خطی انتهای هفته گذشته، بازار ارز هرات زودتر از سایر بازار‌ها کانال ۶۰ هزار را از دست داده بود و به این مرز حمایت رسیده، اما در از دست دادن آن ناکام مانده بود.

به عقیده تحلیلگران بازار به محدوده حمایتی رسیده، اما جان صعود پرقدرت ندارد. اگر بازار ارز و سکه در زیر مرز‌های حمایتی به تثبیت برسند قیمت دلار و سکه به سمت کف‌های جدید در سال ۱۴۰۳ حرکت خواهد کرد.

قیمت درهم امارات با گپ منفی در ۱۶ هزار و ۷۵۰ تومان شروع به کار کرد و با کاهش در نیمه دوم به ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان رسید و در همین نرخ نیز بسته شد. نکته قیمت درهم، این بود که کانال نرخ‌دهی درهم زودتر از سایر روز‌ها در ساعت ۱۴ و ۴۰ دقیقه به کار خود پایان داد.

قیمت تتر نیز در یک معاملات رنج رفت و برگشتی کانال ۶۱ هزار تومان را از دست داد و به مرز حمایت مهم ۶۰ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. بر اساس تحلیل تکنیکال اگر قیمت تتر زیر این مرز تثبیت دهد با کاهش بیشتر می‌تواند وارد دامنه ۵۰ هزار تومان شود.

از دید معامله‌گران فنی اگر قیمت دلار هرات مرز حمایت ۶۰ هزار و ۴۰۰ تومان را از دست بدهد حمایت بعدی در حوالی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است. همچنین مقاومت اولیه قیمت دلار هرات ۶۰ هزار و ۸۰۰ تومان است که در صورت شکست نرخ می‌تواند به سمت کانال بالاتر برود.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است